En spændende og anderledes

ferieoplevelse for en slægtsforsker.

 

På en ferietur til Malta i November 2004 .

 

Hvor vi selvfølgelig så de fleste af de seværdigheder man måtte se, så vi naturligvis også nogle ting som almindelige turister ikke ser.

 

Vi elsker nemlig at gå en tur på de lokale kirkegårde for at se på grave og indskrifter på stenene, som slægtsforsker har, det er en stor interesse.

 

Valetta20

 

 

 

 

 

 

 

 

Home

 

Tilbage til forsiden

Valetta18

Det maltesiske flag

 

Valetta19
Da vi boede lidt udenfor hovedstaden Valletta, kørte vi hver dag forbi en kirkegård, og vi bestemte os for ”den måtte vi bare se”. - Hvilken nydelse, ja selv om vi selvfølgelig ikke kendte nogle af de personer som lå begravet her, ja så fik vi en hel lille historie om dem.    
Valetta21

Der var gravstene helt tilbage til midten af attenhundredtallet, nogle var selvfølgelig næsten ulæselige, og ved at gå til, men der var også andre der var næsten som de var sat i går.

Man fik også en masse at vide, bl. a. kunne der stå navn på den afdøde, hvem vedkommende var gift med og hvad forældrenes navn var og hvor den kom fra, der kunne også stå, hvad nr. i børnerækken den afdøde var, der var også fødselsdag og dødsdag på de fleste, men nogle havde dog kun dødsdag på, men så stod der også hvor gamle de var da de døde.

På nogle stod der også navnene på den efterladtes ægtefælde, samt børn og børnebørn neden under selve gravskriften.

Da Malta jo har været engelsk koloni fra 1800 til 1974, hvor de blev selvstændige, er der mange englændere begravet på Malta, så deres gravstene er selvfølgelig skrevet på engelsk, hvilket gør at det var nemt at læse dem.

  De nye gravstene var også spændende at kikke på, selvom de ser mere ud som vores gør, men en speciel ting på gravstenene var at der var billede af den afdøde, billedet var overført til en porcelænsplade, nogle var overført til bagsiden af en glasplade, så den var vejrbestandig, og da det normalt ikke bliver koldere end ca. 7 gr. om vinteren på Malta, så bider frost og sne ikke så meget i gravstenene.

Det er lettere at holde gravstedet, da man begraver folk i sarkofager, og den døde forgår hurtigere i sarkofagerne, da de ikke er helt tætte, ja så kan hele familien begraves på samme sted.

Blomsterne på gravene, havde altid et frisk udseende, da de var af plastic  

En anderledes kirkegård i forhold til vores danske, men også meget spændende.

 

Bodil Thomasberg og Niels H. Nielsen

Allerød

 

© Copyright BET og NHN 2005.

 

Tilbage til top

 

Malta map

Kort

 

 

crest    

 

 

Maltas Historie

 
5000-3750 f.kr
Stenalder menneskerne dyrker jorden. 
   
3750-2000f.kr

Tempel folket bygger deres templer i Tarxien og Ggantija 

(Verdens ældste bygningsværk) ggantija

   
60 
Apostlen Paulus lider skibbrud på Malta.  Han er ombord som fange, fordi han skal stilles for retten i Rom . På dette tidspunkt regere romerne over Malta
   
1530

Johanniter ridderne kommer til Malta. De bygger store fæstningsværker over alt som stadig kan ses på øerne.

Mdina er Europas bedst bevaret middelalderby. mdina

Johanniter ridderne er nok dem der har haft den største indflydelse på Malta, overalt ser man deres ridder kors.Maltas Historie

   
1814
Malta bliver britisk kronkoloni.
   
1921
Malta får selvstyre.
   
1940-1945

Malta var et meget vigtigt og strategisk sted for De Alieredes styrker i Middelhavet. Der var en stor komandopost på øen.

   
1974
Malta bliver republik inden for Commonwealth.
   
1979
De britiske styrker forlader Malta.
Home

Tilbage til top

Tilbage til forsiden