Tilbage til forsiden    
sneklædt grantræ

Sådan gik vores år 2005.

pyntet juletræ
Først og fremmest vil vi ønske alle en god jul og et lykkebringende nytår.
Vi vil her fortælle lidt om hvordan det snart forgangne år er gået for os, og hvilke begivenheder der har været i den nære familie.

Året startede med at Bodil gik på Trollesbro, til Arbejdsprøvning og afklaring omkring hvad jobmuligheder hun har, i forbindelse med hendes fleksordning. Efter at Post Danmark (PD) sidste efterår fyrede hende pga. sygdom. Nu havde de også slidt på hende i 31 år, og det at hun ikke kunne løbe så stærkt som PD ønsker deres medarbejdere skal i fremtiden. Så nu er det hvad hun evt. kan finde og lave de næste 21 mdr. til hun kan gå på efterløn.

Niels var i et barselsvikariat hos Thorkild Larsen A/S i Vassingerød frem til 1. maj i første omgang, dette blev forlænget med yderligere 3 mdr. Det var meget rart at mærke at man kunne bruges.

På slægtsforskningsfronten var vi midt i et kursus ”Slægtsbogen, fra ide til realitet”, her var det at vi fik startet grundlaget op til at lave bogen om Bodils oldemors og tipoldemor, som vi har givet arbejdstitlen ”Den lange vej fra Amalie til Sophie”. Det har lært os en masse som vi senere på året har fået glæde af.
Foråret gik uden det store at fortælle, udover at vi brugte nogle weekender på at hjælpe Bodils faster Inge omkring hendes flytning fra Smedien i Regerup og til hendes nye hjem på Storegade 22 i Glumsø. Det er kun et par hundrede meter fra hendes fødehjem.

Fik vi en meget sjov oplevelse.

I forbindelsen med at vi, den 19. juni, holdt Nielses fødselsdag.

Vi fik meget heldigt taget et billede af vores 3 vordende møder, som var på besøg denne dag.

de 3 gracier
Marius

 

Og det var ikke for tidligt at det billede blev taget, for 2 dage efter, den 21. juni 03:48 på Hillerød Amtssygehus, nedkom Dorthe med en søn, ca. 4 uger for tidligt, han vejede 2685gram og målte/ 50cm.

 

Den 29. juli havde vi besøg fra USA. Det var Bodils grandkusine Cathy med familie samt hendes svigermor. De havde været i Litauen, hvor drengene kommer fra og Jeffs moders aner kommer fra.
Fredensborg
Det var en rigtig dejlig dag, vi var på en rundtur i Nordsjælland, Fredensborg slot, Flymuseet i Helsingør, og hjemturen gik over Hornbæk hvor vi var nede ved stranden, tilbage til Hillerød hvor Judith ventede med aftensmad, hun havde ikke været med på turen da hun havde en aftale med jordmoderen. Inden maden kom på bordet, kom yderligere en grandfætter, Finn fra Køge. Det er også en som Cathy har forbindelse med, og for vores vedkommende gav det også en del oplysninger som vi kunne bruge og udveksle med Cathy, da hun også er meget interesseret i hendes slægt her i Danmark
Nielses vikariat hos Thorkild Larsen A/S, sluttede 31. juli. Og grundet at det var i den stille sommerferietid, så havde han fået en uges ekstra ferie på firmaets regning, så der tog vi nogle dage til Jylland. Nærmere bestemt til hans bror på Thyholm.
Amalie

Medens vi var der meldte Amalie sin ankomst, det var den 2. august at Laila fødte, så nu fik Niels også et barnebarn udover sine bonusbørnebørn. Amalie blev født på Kbh. Amt's Hospital, Hvidovre, 2. august 2005, kl.: 08:54 hun vejede 3650 gram, og målte 51 cm.

 

Indflyvning til Rom

 

10. august fløj vi til Rom på en 5 dages sommerferie. Det var en dejlig tur.

 

Vi oplevede en masse og fik set Rom og især nogle steder som ikke var så turistpræget, for vi havde investeret i et ugekort til byens transportsystem. Så vi kunne bare stige på og af som det passede os. Så vi kørte med bus og sporvogn ud hvor de almindelige romer bor, vi var både som vi selv kaldte det i ”Ishøj” og i ”Hellerup” det var meget sjovt at se hvordan byen ser ud udenfor det turistprægede Rom.

Coloseum

Selvfølgelig var vi da både i Forum Romanum, Colosseum, Den Spanske Trappe, en af den mange Katakomber og ikke mindst i Peterskirken. Vi fik også rørt benene for vi skulle jo se så meget som muligt medens vi nu var der.

 

     

Forhave før

Da vi kom hjem havde vi lavet aftale med en anlægsgartner om at få renoveret vores forhave, det projekt har vi talt om i flere år, men nu var det ligesom at det skulle være.

Forhave efter

   
Marius dåb
Og tidspunktet var også valgt ud fra at Dorthe og Jan havde spurgt om vi ville lægge hus og have til i forbindelse med at Marius skulle døbes, den 28. august, i Frederiksborg Slotskirke.

 

   
Fusion

August måned var også en periode med panik på, fordi Lars, som var ansat hos Ford Credit havde fået job hos Seat som salgschef pr. 1. sept. Dette betød at den leasingordning som vi havde bil på ophørte, og den Focus diesel, vi havde bestilt i marts måned som vores næste bil ikke blev til noget.

 

Så vi skulle have fundet en anden bil, og vi prøvede til det sidste om det var muligt at købe den vi havde bestilt til leasingordningen, men til en fordelagtig pris. Det lykkedes ikke at kunne købe den for den var leaset videre til en anden.
Ford Focus

I sidste øjeblik fandt Lars en bil der næsten svarede til de ønsker vi havde, den stod bare i Sønderborg.

Ved lidt held i uheld, som blev opdaget under klargøringen, resulterede det i at Ford i Sønderborg leverede bilen i vores indkørsel den 1. september. Så tingene faldt på plads og selv om farven ikke i første omgang var den vi gik efter, så var den hverken sort, sølv eller hvid. Og i dag er vi meget glade for vores Focus stationcar (diesel).

 

Der blev også travlhed i det lille hjem da Laila og Lars meddelte at Amalie skulle døbes i november, og datoen måske blev den 5. nov. Men det ville de vende tilbage med når de vidste nærmere.

Så nu skulle Nielses mangeårige slægtsforskningsarbejde hentes frem og afpudses, så det sammen med de oplysninger vi kunne nå at finde frem omkring Lailas slægt, kunne blive til en form for en slægtsbog. ”Farfars bog til Amalie”.

 

Nisa

Medens vi havde gang i dette projekt med at være på arkiverne og hjemme og skrive. Den 15. september ringede Judith om vi kunne have Lara et par dage, for det var nu hun skulle føde.

Fredag den 16. september kl. 03:38 så Nisa dagens lys. 3010gr/52cm.

   
Amalies dåb

Da vi havde været til Amalies barnedåb i HusumVold kirke i Brønshøj den 5. november, og i den forbindelse afleveret ”Farfars bog til Amalie”, så var der igen lagt op til travlhed.

Nisas dåb
Og vi havde bestemt at vi skulle nå at lave ”Nisa’s aner” til aflevering på hendes dåbsdag. Vi havde ca. 5 uger til at finde Bo’s aner, det hjalp da vi fik sat gang i Lilli med at oplyse os om de af hende kendte forfædre. Og godt hjulpet af en anden Slægtsforsker, Kirsten Printzlau, fik vi hul på slægten Printzlau. Og det hjalp yderligere da Lillis Tante Ingrid sendte os en kopi af nogle sange fra Lilli’s mormor og morfars bryllup. Det fik sat gang i tingene da vi kom på Rigsarkivet. Så fik vi fundet den rigtige Gravgaard slægt, vi havde ellers fundet en slægtstavle på Internettet over en Gravgaard slægt fra Hundborg i det nordvestlige Jylland; men den rigtige Gravgaard slægt kom fra Thyholm og med en forbindelse over på Jegindø.

 

De sidste 2 uger var noget af en kamp med tiden, for Niels er i gang med et 5 ugers WEB-kursus, samt at han havde fået lovet en af vores lidelsesfæller i slægtsforeningen, at hente de indskannede Bornholmske kirkebøger, som er ligger på Internettet, det blev til flere end forventet, vi havde hentet flere af sognene i forbindelse med Lailas mødrene slægt, så der blev hentet 49.000 filer med billeder af de 263 gamle kirkebøger som dækker Bornholm fra de første i 1600-tallet og frem til 1892.

Jo vi nåede at få skrevet bogen og også lavet en indbundet bog, som blev afleveret på dåbsdagen, og den blev modtaget med stor interesse.

 

Frida og Emil
Vi har hørt at Bodil har fået sit 7. barnebarn, for Christina og Jørgen har den 26. november fået en dreng på 4100gr/56 cm. Frida som nu er 5½ år fik sig en lillebror.

 

Nu har vi så et hænge parti, som skal laves først i det nye år, nemlig en bog til Marius, for han skal da ikke snydes.

Vi skal i den forbindelse have sat Dorthes familie i gang med at skrive lidt biografi på Dorthes forældre og bedste- og oldeforældre og andre spændende personer som de nulevende i hendes familie har kendt.

Gotisk

 

For vi har ingen jordisk chance for at sætte noget ”kød” på de personer, for det er ikke noget vi nogensinde kan finde på arkiverne da det ikke står i nogle som helt bøger, men kun noget familien selv ved, ja sådan nogle små historier er guld værd for vores efterkommere, så de også kan få et indblik i hvordan deres forfædre har levet og har haft det. Det vi kan finde på arkiverne nu er der først tilgængeligheden på om 75 år, og så er vi helt sikkert færdige med at være slægtsforskere
Arkivalier
Oven i alt travlheden skete det alle frygter, nemlig PC nedbrud. PC
snak

 

 

Den harddisk som vi havde det meste slægtsforskning på, en 27 mdr. gammel 120Gb Seagate, som var blevet midlertidig flydt op medens vi skulle have skiftet den hvor styresystemet ligger på til en større Harddisk på 250Gb. Og Niels var i gang med at sikkerhedskopiere ned på DVD-skiver. Da harddisken brød sammen. Vi har prøvet at trylle med alle de muligheder for at redde de data der ligger på den, men uden held, sidste mulighed er en der koster en herregård, nemlig at få fat i et spec. firma der er eksperter i den slags problemer. Men det er nok dyrere end hvad de mistede data kan være værd. Heldigvis havde vi en del sikkerhedskopier af meget ældre dato, men der er jo mangelfuldt da der er kommet tilføjelser til som ikke var nået at blive gemt.  ØV

 

Ja, hele året har stået i slægtsforskningens tegne, og da det er vores fælles hobby er det dejligt at vi kan tillade os at tage på arkiverne som vi gør, og selv om vi til tider arbejder på hver sin slægtsside giver det mange interessante oplevelser.

se evt: http://www.bodilogniels.dk/MALTA/valetta_2004.htm

 

Vi vil håbe at vi i det nye år kan ses, måske lidt oftere end det er blevet til i år.

 

Vi har nogle planer med vores restferie som skal holdes i foråret. Det går på at vi kunne tænke os at tage på studietur til Jylland. Nærmere betegnet lidt familie besøg på forskelligt vis, samt nogle dage afsat til lidt forskning i de jydske slægter på den ene og den anden side. Det ville være nogle dage på Landsarkivet for Nørre Jylland i Viborg.

 

Men nu må vi se om ikke det WEB-kursus Niels går på i øjeblikket kunne give et skub til at finde et nyt job. Selvom vi godt ved at han er op mod en barriere der hedder 50+. Der er ikke ret mange steder at det er let at få job når man har passeret de 50. Og det er ikke opløftende at få det ene svar på en ansøgning efter den anden med teksten.: ”Besat til anden side”. Og man godt ved at det er alderen der spiller en stor rolle om man få jobbet eller ej. Men han søger på alle relevante job, på et eller andet tidspunkt må det da lykkes at få et job igen.

Mange julehilsner

fra

Bodil og Niels

Udsigt fra Smedien i Regerup

En udsigt man ser på i mange år, uden at set det smukke man ser.

     
Nu er vi klar til at møde det nye år 2006  

klik her for at gå tilbage

 

   
Tilbage til forsiden